ارزشها خصوصیاتی هستند که هر کس انتظار دارد کاری که انجام میدهد، واجد برخی از این ویژگیها باشد. درواقع این ارزشها نشان میدهند که ما در کار خود بیشتر به چه چیزهایی اهمیت میدهیم و چه انتظاراتی از آن کار داریم. حوزهٔ کاریای که برای کارآفرینی انتخاب میکنیم، باید حتما با ارزشهای ما سازگار باشد. در سامانۀ هشت، یازده ارزشِ کاری مشخص شده است که بر اساس اولویتبندی ارزشها برای خودمان، در مورد حوزهٔ فعالیت مناسب برای کارآفرینی تصمیم میگیریم. این ارزشها عبارتاند از:
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است بهدنبال کارهاییاند که برای موفقیت در آنها باید پیوسته بر دانش و تخصص آنها افزوده شود. مثلاً کارآفرینی در حوزۀ آموزش نیازمند این ارزش کاری است.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است بهدنبال کارهاییاند که محیط کاری راحت و مناسبی داشته باشد. برای نمونه میتوان به کار با رایانه در منزل یا محلِ کار با امکانات مناسب اشاره کرد.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است تمایل دارند که کار آنها درآمد بالایی داشته باشد. هدف برخی کارآفرینانْ رسیدن به موفقیتهای بزرگ و درآمد بالاست، درحالیکه بعضی دیگر هدفشان صرفاً راهاندازی کسبوکاری است که هزینۀ ماهیانه آنها را تأمین کند.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است بهدنبال کارهاییاند که بدون نیاز به همکار بتوانند کار خود را بهتنهایی انجام دهند.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است تمایل دارند در محل کار بهطور مداوم در حال فعالیت و جنبوجوش باشند و همیشه کاری برای انجامدادن داشته باشند.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است بهدنبال ثبات شغلی و کار دائمیاند. این افراد فقط درصورتی اقدام به کارآفرینی میکنند که یک درآمد ثابتِ دیگر داشته باشند.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است به کارهایی علاقه دارند که فعالیتهای انساندوستانه در آن انجام شود تا بتوانند به دیگران کمک کنند.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است بهدنبال کارهاییاند که دارای موقعیت اجتماعی بالایی باشد.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است به کارهایی علاقهمندند که بتوانند در آن به دیگران دستور بدهند و اعمالنفوذ کنند. این افراد در کارآفرینیِ گروهی تمایل زیادی به سرپرستی و مدیریت اعضا دارند.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است میخواهند کمترین نظارت روی کار آنها وجود داشته باشد. این افراد درصورتِ پیوستن به یک گروه در کارآفرینی گروهی، تمایل ندارند مدیرگروه هرلحظه کار آنها را نظارت و در آن دخالت کند، بلکه تمایل دارند ابتدا چارچوب کاری آنها مشخص شود و بعد از انجام آن، کارشان نقد و بررسی شود.
افرادی که این ارزش کاری برایشان مهم است بهدنبال کارهاییاند که احتمال هرگونه آسیب جسمی در آنها پایین باشد.
اگر حوزۀ کاریای که انتخاب میکنید مطابق با ارزشهای شما نباشد، پس از مدتی احساس سرخوردگی و نارضایتی میکنید. وقتی در حوزهای ازلحاظ هیجانی احساس خوبی ندارید، نمیتوانید انتظار داشته باشید که ایدههای عالیای در آن کار ایجاد کنید؛ همچنین در قسمت نوآوری، که نیازمند تلاش زیادی برای اجراکردن ایدههاست، انگیزۀ کافی نخواهید داشت؛ بنابراین ارزشهای کاری در کنار علایقْ تعیینکنندۀ میزان رضایت شما از کار در یک حوزۀ خاص هستند.
برای اطلاع از جدیدترین دورهها، کارگاهها، محصولات آموزشی و فروشهای ویژه، همین الان ایمیلتان را وارد کنید تا به شما خبر بدهیم!